Ikhwan dan pakcik jual ikan

Monday, December 02, 2013


                                
 


Iqa lama menyepi..tak tawlah semenjak kawen ni beza sangat mood ni ha.. Kejap naik kejap turun..adoii xmenentu..ampun ya..

Ni tetibe ada mood sebab semalam gi wedding sekali ble balik ada yang pm iqa Tanya samada betul x iqa yg g wedding td..sebab die nampak iqa tapi takut nak tegur takut salah org..hehe lain kali siapa2 yang nampak iqa tegur jelah ekh..iqa muka memang susah sikit nak senyum tapi kalau dah kenal meleret iqa senyum hehehe..

Hari ni ade benda yang buat iqa rse lucu sangat.. Semalam ikhwan gi pasar tani sendiri.. Nak beli ikan and sayur.. Iqa tak ikut sbb pg tu iqa demam..memang tak larat bangun.. So ikhwan. Cerita die beli banyak ikan.. (Memang banyak pun u olsss sbb isterinya ni memang suka sangat makan ikan.) 
Ikhwan kata smua ikan tu cantik semua mcm segar tak merah mata..

So pagi ni iqa nak siang ikan hahahaha terus iqa tergelak2..hahahaah mana tak nya.. Ok ade 5ekor ikan cencaru 5ekor ikan kembung? Setiap 3ekor dr setiap spesis ikan tersebut matanya dh merah ehehhehe.. Ni sah2 buah hati kesayangan ku ini beli ikan yg dah siap2 dalam piring tu pastu nampak je ikan bahagian ats tu elok dia terus abik tak cek pun yang bawah hahaha... Comel sunggguhhhhhh..


Ade sekor ikan kembung tu dh sampai kene buang.. Nampak suami ku sudah tertipu.. Aishh nilah permainan penipuan para peniaga..tak baiklAh pakcik ikan ni buat macam ni.. Dosa taw pakcik..pakcik memang ramai orang yang tak berapa pandai pilih ikan.main pakai beli je..yaAllah dh berapa org dh lAh pakcik tipu ni haaa..aishh terpulanglah pakcik..

Tapi atleast kat sini ikhwan learn something new kan.. N atleast iqa dpt tgk effort die yang pegi jugak belikan ikan utk isteri.. Ni 1st time die beli tanpa iqa.. Xpn selalunya ikhwan dgn abah iqa...haha tp bila ingat balik memang kelakar hehe.. Tp im such a lucky wife dapat suami yg berani jugak lah gi beli even main aci redah.. Ikhwan even die xberapa suka ikan but dia tak de masalah untuk beli makanan yg die even tak makan janji iqa suke..sbb ada stgh wanita suami dia tak beli pun makanan yg die suka..semuanya ikt suami je..nanges oo kalau gitu....

Bie,
Tq selalu layan selera kura2 cinta ni..selalu tlg buat lerja rumah..tq selalu faham kondisi cinta yang selalu tak menentu...

Hubby i love u!!!!!

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google