Foodlog : Terracerustic Cafe Ipoh

Thursday, December 03, 2015

assalamualaikum semua. hari ni iqa nak review satu cafe yang boleh dikatakan baru jugak dibuka. of course la area ipoh kan.



TERRACERUSTIC CAFE

No 68, Jalan Mustapha Al Bakri
30300 Ipoh Perak
waze "Gerbang Malam"

as ussual bila ikhwan balik rabu malam ade je otak ni gedik nak ajak dinner try tempat2 baru. mak abah tak join. sebab mak abah dah kureng sikit makanan western melainkan tempat-tempat favourite diorang. 

kitorang pilih sit malam ni. suka pilih sit lepak santai macam ni

 senang la aadim nk golek-golek hehe

meh belanja interior cafe ni









sambil tunggu makanan kita selfie dulu ye aadim. aadim sekarang semua benda nak digigit. tapi paling dia favourite is tangan2 kami

muka pasrah hahaha 

sebelum kita makan wajib lah isi tank sikecik ni dulu

Blue Lagoon Mint-iqa
Milo Tabur-ikhwan
Chocolate - ira


BEST!!!
untuk makanan western yang agak mengenyangkan iqa suka ambik something fresh untuk air.. so pilihan iqa kalini tepat

 Grilled Chicken Chop - for me
RM12.50

Lamb Chop - Ikhwan
RM15.50

Prawn Aglio Olio-ira
tak ingat harga

bagi iqa lah ye.. dari segi makanan die untuk both grilled, marinated die sedap..memang sedap. cumenya untuk sauce jika ditambah garam and pepper much better bagi die lebih ada rasa. quantity sos dalam pinggan memang agak sikit.tapi korang boleh je request sos extra. macam tu jugak dengan jagung yang ada dalam plate iqa.perlu ditambag sedikit rasa.
yang lain just nice.potato dekat plate ikhwan sedap!!

utk pasta iqa tak dapat nak rasa sebab iqa allergic udang, tapi ira kata sedap!!!

alhamdulillah owner die sangat sporting siap tanya ape review kita untuk food die. dan die terima dengan baik. 


semua orang makan best-besrt aadim makan jari jelah ye kihkih

walid bonda aadim dah ngantok.. jom balik!!!!


check out Terracerustic Cafe IG

You Might Also Like

0 komen

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google