Holiday-Damai Laut Swiss Garden Golf Resort & Spa

Wednesday, April 17, 2013

sejak kawen we al tak kemana2 pun lagi even honeymoon.. ramai tanya kenapa.. sebab to be honest before kawen otak sibuk pikir hal wedding and after kawen sibuk dengan hal2 lain yang sangat penting dan secara jujurnya xtaw nak pergi mana..tak ada yang berjaya menggamit hati iqa.. perangai iqa kalau holiday iqa nak pergi place yang makanan besttt (makan je kerja kau kan hahaha) and shopping best.. nak suh gi Bali, we went there after enggagement..present dari inlaw..inlaw pun ade sekali hokeyyyy.. tempat criteria yang iqa sbut tu indon tapi dah pergi..china..bulan september lps bru je gi hong kong and macau.. huhu tak tawwww nak gi mana.. and nak masuk 2bulan ni baru la teringin nak pergi honeymoon.. nantilah survey2 dulu..nak gi Ausi owhh my duit i tak cukup hehehe...

but 2minggu lepas we have a short getaway with hubs friends.. ya iorang ni memang agak unite so they planned a short vacation at  Damai Laut Swiss Garden Golf Resort & Spa Lumut...we rent 2apartments 1 for boys 1 for girls.. coz we have 7boys and 6girls...which is 6couples and 1bujangan hehehehe..kitorang asing2kan sebab senang coz ade couples yg belum kawen..lagipun lets the guys lepak ikut cara diorg..and atleast kitorg yang perempuan ni boleh lebih kenal each other..


ni malam before pergi.. preparation for fooooooodssss

nak masuk ke dalam area resort ni memang gilerrrrr jauh ke dalam.. around 7km.. jumpalah jugak sekawan monyet


ni appartment yang kitorg stay..tapi lupe nak ambik gambar dalam apartment..huhuhu
ade jugak pilihan lain macam Hotel and Villa..so sesuai ikut kuantiti guest yang u oll nak bawak

 hubs as ussual sangat enjoy his swimming session.. me???? hahahahahaha

taddaaaaaa.. the G.U.Y.S.. ACS ipoh's Boys

at night we dinner dekat kedai seafood.. so makan sampai tak muat perut..haha yum yummm
than we all juz have a chat.. esp guys..diorang kan dah lama tak lepak ala2 zaman sekolah..so lets them have their own leisure time...

 for breakfast, we all masak sendiri je.. ada bread ade nasi lemak..and macam-macam..

than terus siap untuk balik..memang we all banyak lepak chit chat je u olssss... sebab memang mission of this programe nak lepakkkk hahaha

tapi sebelum balikkk jom bergamborrrr hahaha


the teams hehe

with amoii

ambik berkat ibu mengandung shikin..mana taw kot2 melekat berkat hahaha

 hubster with the Ketua Rombongan lalala

now heading to kawasan hotel..hotel best sikit view lagi cantik
 on de way to hotel banyak jugak la place yang boleh buat outdoors activities.. cume kitorg tak sempat explore..may be u all boleh try best ke x kan..

pool hotel lagi besttttt..maka silalah pilih hotel sebab hotel memang lagi best..and sebab nya Private Beach resort ni terletak berhadapan dengan hotel..sangat syioookkkkkkk

hotel price start with RM250
goverment rate RM230

 untuk pergi beach harus lah melakukan senaman kaki..rajin2 kan diri untuk berjalan ye

welcome to Fun Beach a Private Beach of Damai Laut
.. layanlah muka gedik i tu u olss

 kat papan tanda tu tulis aktivti2 yang diorang sediakan..
aktiviti air
ade paint ball & sharp shooter
ATV
and macam2 la korang boleh la usha2 kt Fun Beach
tangan di dada muke terkejut lalalala

the ladie..ala amoi ilangg

 feeling feeling romantic..

 kami memang couple yang fake sangat kalau ambik gambar cover2 ni..the sengalness is us.

 
sangat best utk relaxing..cuaca panas tapi tak berpeluh..juz nicee.. 
bieeeeee i nak lepakkkk lagiiii huhuhu


nak main paint ball macam tak dan.. so kita main sharp shooter je u olllsss

jom balik!!!!!!!!!!!

untuk lunch kitorang decide utk pergi rumah fahmi and hawa. masak kat sana and trus makan je. sebab foods pagi tadi tu pun ade lagi..
dah ala2 gotong royong nak kenduri.. hahahah


alhamdulillah mission tercapai utk eratkan silaturrahim esp the ladies..yang guys dah memang rapat so tak yah cakaplah kan.. bout damai laut, kalau korang memang nak cari tempat relaxing yes this is the place yang sangat sesuai.. tempat memang jauh kedalam.. memang bercinta la kalau nak keluar masuk selalu kan.. disertai banyak bonggol dan jalan begkang bengkok..nak kata boleh bawak laju tu x la sangat.. kaki golf pun boleh datang cni.. kitorang xsempat gi diving range huhuhu sebab lambat no sampai.. huhu lain kali lambat la lagi kannn...but the best thing semua orang happy alhamdulillah.. and looking forward for the next vacation..dengan diorang nilahhhh hehehe..bestt semua sengalll..boleh masuk kepala...

and look at my hubsterrrrr..senyum menyengihhh tak hengattt.. heheh.. love u sayang

You Might Also Like

3 komen

  1. wah best p bercuti camnie..

    jemput join contest mudah, hadiah shawl
    http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

    ReplyDelete
  2. eh.. awat masa akak gi tak nampak pun fun beach ni ye. alahai.. ruginya tak gi. boleh mandi ke iqa kat pantai dia tu..?

    ReplyDelete
  3. @OneSimpleMother die kene jalan sampai ke depan betul2 kak hehe,, boleh mandi.. tapi a bit bahaya jgk sebab die bkn pasir landai tapi macam agak menjunam macam pantai area pantai timur..ktorg ari tu memang tak mandi sebab dh nak balik

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google