♥Segmen GGK : Qies Comel Pengubat Rindu Pada Suami♥

Monday, June 06, 2011

kali ni segmen GGk iqa nak review seorang kakak yang memang top dalam dunia blog ni.. sebab ape taw top sebab kakak kite ni ade baby girl yang sangat la comel!!!!! Baby Qiestina..owh qies aunty sgt admirer qies.... iqa pernah jumpe kak yat, abg ekhram n qies time bday qies kt umah diorg kat ptrajaya..alhamdulillah diorg semua prmah..tp biasalah iqa ni yg tak ret nk bersembang hehehehehe...dlm internet mmg berani sembang kt luar memang mati kutu hahaha.. memang qies sgt comel ok huhuhuhu....ok so lets cek it out cerita Mama N Papa Qies


Nama
norhayati mohtar ( yat ekhram)

 Nama mr.Seafrer
mohd ekhram sharif ( marine engineer, alam maritim)


Puteri
eryssa qiestina ( 20 months)

Anniversary 
16 Mac 2008


 Blog

Detik Percintaan

berkenalan pada 25 jan 2007, that time kak yat & abg ekhram pengapit to our BFF.tak sangka dari perkenalan singkat tulaaa kami bole terjatuh chenta, love at the 1st sight omputeh kata :P

lepas detik tu, abg ekhram sangat gigih nak jupe akak, hari2 dia sggp berulang dari PD-putrajaya semata nak amik akak dari opis & g dinner.memang mamat ni caring bangat laah.masa tu abg ekhram cuti lama, dekat 6 bulan.mmg dalam tempoh tula we all kenal hati budi & serius in this relationship.sebelum naik kapal tu, dia bwk rombongan merisik & book kak yat :)
then, teros amik kata sepakat sehidup semati dgn majlis  akad nikah & reception on 16 mac 2008 tu..sekejap je kenal,setahun aje..kalau dah jodoh tu kan..

Pepersepsi pertama pada kerjaya seafarer
honestly, akak payah nak mula keja dia at 1st.sebab akak ni type manja nak berkepit selalu.then persepsi tu berubah bila dah kenal hati budi dia, kat mana pon dia berada dia selalu call/caring gileee pasal kak yat.memang rindu & sedih dia jauh, tapi saat terpaling happy bila amik dia sign off kat KLIA.rasa nak pelok depan org ramai je.hahaha.

then tiap kali dia sign off meti ada je adiah tau, dia tau akak gile kamera dia kasi 1st camera digital, dia beli kat arab time tu.wah mmg akak syg gile "_"
orang kapal ni sangat sweet hokay :D

persepsi keluarga pertama pada kerjaya seafarer
luckily mak & ayah akak sangat supportive orgnya.derang terima seadanya lebih lagi abg ekhram mmg sangat pandai amik hati.dia mmg menantu kesayangan :P


detik yang paling tak dapat dilupakan dengan si dia :
bila amik dia kat KLIA masa counting days nak kawen! haha sangat happy that time..rasa berbaloi gile tunggu lama.pastu time mabok mengandong sorang-sorang, pastu hubby bikin sperais balek sekejap semata-mata nak jupe wifeynya yang manja ni.ehehe.teros rasa sihat mabok ;)

then banyak lagilaa momen yang terindah like the day we officially papa & mama to qiestina on 5 sept 2009.
tersangatlaaaaaah happy that time even akak kena going thru labour pain yg sangat hazab ( end up kena emergency c-sect) tapi papa qies sentiasa dcc.dia siap tak berbuka, tak bersahur demi akak & qies :)
papa qies siap jadik mr mama 3 bulan bila akak dah mula keja!

cabaran paling getir pernah dilalui sepanjang menjadi partner seafarer:
melalui mabok mengandung yang sangat teruk & pregnant sorg2 without him around..dah masuk 9 months baru papa qies balek.mmg sedih sbb bila melepek tu takde sapa yang jaga & layan.dgn kaki cramp seme tulaa.but alhamdulillah semenya okay :)

Nasihat dan kata-kata semangat buat ahli geng kapal
sabar sabar sabar :)
kesabaran kunci paling utama dalam relationship dgn org kapal nie.jangan mudah melatah dgn provokasi, kata2 org terutamanya sbb kita dah decide nak kawen dgn org kapal, have to accept seadanya.yang penting we know & love each other.

oraits, itu aje kisah cinta tak sempurna tapi terlalu precious buat kak yat & abg ekhram..
doakan kami bahagia sampai ke syurga yee!







amin insyallah... semoga qies cepat2 dapat adik comel lagi ye kak hehehehe


You Might Also Like

2 komen

  1. moga bahagia sehingga akhir hayat...:)

    ReplyDelete
  2. moga bahagia berkekalan hingga syurga..amin..:)

    ReplyDelete

sangat menghargai anda yang tinggalkan tapak tangan disini

Love & Like

My Google